Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Samopodoba, ki zmaguje

8.03.2010

Prepričanja so del našega življenskega iskustva in določajo res veliko stvari v naših življenjih.

Se zavedaš, da imaš moč da narediš stvari za katere si mislil-a, da jih ne moreš?

Ta moč ti je na voljo takoj, tukaj in zdaj. Takoj, ko ugotoviš, da lahko spreminjaš svoja prepričanja.

Samopodoba je preprosto zbirka prepričanj. Sestavljena je iz idej, ki so bile vtisnjene v naš um, vglavnem s strani drugih ljudi še predno smo bili sposobni misliti zase.

Te ideje, ki še danes usmerjajo naša življenja, so bile torej prevzete od drugih ljudi.

Kot odrasli ljudje imamo možnost odločiti se čigav nasvet bomo upoštevali. Čeprav ne upoštevamo vedno najboljšega nasveta, imamo vsaj možnost odločitve.

Ko smo bili mlajši, te možnosti odločitve nismo imeli.

Pomislimo!

Ob upoštevanju dejstva, da v uspehu uživa le 4-5% današnje populacije na Zemlji – kakšna je pravzaprav verjetnost, da so ljudje, ki so bili “odgovorni” za “programiranje” naših misli, tudi vedeli, kako svet res deluje?

Ne pozabimo, da so naši starši in drugi vzgojitelji v veliki večini primerov naredili najboljše, kot so znali v danem trenutku. A nam enostavno niso mogli dati tistega, kar tudi sami niso imeli – tudi oni so bili namreč proizvod pogojevanja okolice. Ravno tako, kot smo bili mi.

Če želiš prepoznati informacije, ki so vprogramirane vate, moraš zgolj pregledati svoje rezultate. Tvoji rezultati ne lažejo – tvoji rezultati so odsev tvoje samopodobe.

Če želiš spremeniti svoje rezultate, moraš torej začeti pri svoji samopodobi.

Dokler nismo pripravljeni spremeniti svoje osnovne notranje slike (svoje samopodobe) in dokler ne želimo iti na pot procesa preobrazbem, toliko časa si enostavno ne zaslužimo spremembe v svojih rezultatih. Vsakdo si želi spremembe, a velika večina ni pripravljena narediti spremembe.

Moramo prevzeti odgovornost za spreminjanje slike. Mogoče res nismo bili odgovorni za nastanek te slike, zagotovo pa smo odgovorni za njeno spremembo.

Vabim Vas, da tudi vi obiščete naš seminar oz. program za spremembo in nadzor lastne samopodobe “The Winner’s Image”.

Več TUKAJ

EdvardKadic.com

  • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 8.03.2010 ob 13:54 pod Aktualno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Samopodoba, ki zmaguje”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !