Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Napoleon Hill

8.04.2010

Ko govorimo o uspehu, se Napoleon Hill uvršča med najvplivnejše ljudi v zgodovini. Svoje ime je uveljavil na področju osebnostnega razvoja v povezavi z uspehom, še posebej skozi svojo knjigo: Think and Grow Rich. Knjiga je postala klasika na svojem področju, pomembno pa je vplivala tudi na najbolj znana imena na svojem področju kot so W.Clement Stone, Og Mandino in Bob Proctor.


Napoleon Hill se je rodil v veliki revščini l. 1883 v ameriški zvezni državi Virginija. Pri 10-ih letih mu je umrla mama. Dve leti kasneje se je oče ponovno poročil. Napoleon je kot mladenič postal velik upornik, a se je kasneje razvil v izjemnega človeka. Svojo „pisateljsko“ kariero je pričel že pri 13-ih letih kot „poročevalec s hribov“ za lokalni časopis.

Več kot 25 let je posvetil boju proti vsem mogočim slabostim in pritiskom, ki jim je človek izpostavljen na poti k finančnemu uspehu in sreči v svojem življenju.

V tem času je uspel kot odvetnik in novinar. Na svojem začetku kariere si je pomagal z novinarskim delom, da je lahko financiral svoj študij ob delu. Ko je pri enem od predmetov na univerzi dobil za nalogo napisati serijo zgodb o uspešnih posameznikih, je med drugim uspel intervjuvati tudi železarskega magnata g. Andrew-a Carnegie-a. V dogovoru z njim je Hill kasneje opravil razgovore z vsaj 500 super-premožnimi in vplivnimi posamezniki v ZDA z namenom, da sestavi povzetek, ki bi lahko služil kot recept za uspeh povprečnemu človeku.

Opravil je razgovore z res pomembnimi osebnostmi svojega časa kot so npr. Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Henry Ford, Elmer Gates, Charles M. Schwab, Theodore Roosevelt, William Wrigley Jr, John Wanamaker, WIlliam Jennings Bryan, George Eastman, Woodrow Wilson, William H. Taft, John D. Rockefeller, F. W. Woolworth, Jennings Randolph, itd.

Postal je tudi svetovalec Andrew-a Carnegie-a in z Carnegie-ovo pomočjo je tako sestavil filozofijo uspeha, ki je temeljila na mislih in iskušnjah omenjenih finančnih in gospodarskih mogulov svojega časa. Nastala je klasika Think and Grow Rich.

Knjiga je do danes bila prodana v preko 60 milijonih izvodov. Skrivnost do uspeha je precej enostavna, vendar je vseeno potrebno prebrati knjigo! :)

Napoleon Hill je umrl v mesecu novembru 1970, po dolgi in uspešni karieri učitelja, pisca in predavatelja načel uspeha.

EdvardKadic.com

  • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 8.04.2010 ob 15:00 pod Aktualno. Komentarji so trenutno onemogočeni, lahko pa naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Napoleon Hill”
Na vrh

Komentarji so onemogočeni.