Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Ideal

13.04.2010

Slovar slovenskega knjižnega jezika (SSKJ) ideal opiše kot plemenit, nedosegljiv ali težko dosegljiv cilj . Ideal je precej več kot samo cilj – gre za navdih duši, da se povzdigne k višji zavesti popolne lepote in obilja v življenju – da se povzdigne v pravo življenje.

Kako to lahko razvijemo pri sebi? Kakšen je proces, s pomočjo katerega definiramo osebni ideal?

Za prvi korak si je potrebno dopustiti biti popolnoma sproščen in biti v tišini. Naš um mora biti utišan in prost brbotanja celodnevnih izkušenj. (Um deluje tudi ko spimo.)

Meditacija je starodavna praksa, s katero umirimo um. Obstaja zelo veliko različnih načinov meditiranja – ležanje pri miru, osredotočanje na dihanje, hoja, sedenje, stanje, izvajanje joga poz, potapljanje v banji… (ideje tudi tukaj). Glavna sestavina pa je biti v varnem prostoru in v tišini. V prostoru, kjer si lahko dopustimo nemoteno opazovanje misli.

Ko to dosežemo, sledi naslednji korak in sicer gre za kreativni proces imaginacije tj. zamišljanje odgovorov na vprašanje: Kaj je tisto, kar želiš doseči, preden zapustiš ta svet? Katera je tista ideja, s katero se ukvarjaš že od otroštva dalje in za katero so ti dejali, da je nemogoča? Katera je tista ideja, ki je tako daleč stran, tako izven vseh prepričanj, tako daleč „za devetimi gorami in devetimi vodami“, da si jo potlačil/a in se samo še občasno spomnil/a nanjo kot na nerealno fantazijo?

Tukaj začni!

Skozi vizualizacijo postani čustveno povezan/a s svojim idealom. Zakleni ga v svojo vibracijo, začuti ga kot del sebe. Postani eno s svojim ciljem, s to idejo, s to fantazijo. Odloči se in vsak dan meditiraj (premišljuj v tišini) o tem cilju.

Zveži ga v besede, postavi ga na papir – z vsemi podrobnostmi, kar se jih lahko spomniš o tem kako tvoj ideal izgleda, kaj ob tem občutiš, kdo si skozi ta cilj.

Zelo podrobno definiraj svoj ideal in se spomni nanj večkrat skozi dan.

Vsak dan.

Čustvena povezanost s tvojim idealom bo navdala tvoje energetsko polje z informacijo o potrebnih premikih tvojega vedenja v smer proti cilju. Tvoja dejanja namreč ustvarjajo rezultate.

Ko se tvoje obnašanje spremeni, se namreč spremenijo tudi tvoji rezultati in tvoj ideal, tvoj standard dovršenosti tvojega življenja kot končni cilj vseh tvojih prizadevanj se bo uresničil.

Ne verjameš? Greš stavit?

EdvardKadic.com

  • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 13.04.2010 ob 11:14 pod Filozofija. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Ideal”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !