Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Očesni stik in laganje

4.01.2013

Očesni stik oz. njegovo pomanjkanje, je po besedah socialnega psihologa in strokovnjaka za mikro izraze obraza, dr. Marka Franka, eden od najbolj NAROBE razumljenih vidikov zavajanja in prikrivanja.

Vsepovsod je mogoče zaslediti priporočila,  še posebej pri NLP-nevro lingvističnem programiranju, da imajo normalen očesni stik, podaljšani očesni stik (buljenje) in smer pogleda skrit pomen.

Pogled v desno zgornjo smer npr. naj bi pomenil, da človek nekaj konstruira in posledično celo, da si izmišljuje. Pogled v levo zgornjo smer, da se spominja. Če človek gleda neposredno v vas, da vam laže. In tako dalje.

Pa je res kaj na tem?

Več TUKAJ

 • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 4.01.2013 ob 11:19 pod Aktualno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Očesni stik in laganje”
 1. Danijela - 4.03.2013 ob 15:33

  Pozdravljeni g.Edvard,

  z veseljem sem začela prebirati in sprejemati vaše misli, preden v službi spijem kavico.vsak ima svojih 5min:)

  Glede zg.omenjenega članka,pa sem tudi sama prebrala nekaj na to temo, in prišla do ugotovitev,da je to tako kompleksno proučevanje,ki zahteva tudi proučevanje mišicin velikopraksi.Npr.10.000,da postaneš mojster.
  Kot začetnik na tem području je g. Silvan Tomkins (proučeval je tudi konje in znal napovedati zmago)in njegov učenec Paul Ekman Oba v knjigi \Preblisk\, str,127,teorija branja misli, navaja Malcom Gladwell.Tukaj so naredili še tv serijo http://www.youtube.com/watch?v=zIAPHZKCyuE

  zanimivo je to,da je Ekman napovedal tudi afero z Clintonom…več najdete na spletu.
  Hvala za vnaprej in lep dan.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !