Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Sinhronost 11:11

25.02.2013

Sinhronost je v splošnem pojav, ki zaradi simetrije oz. zrcaljenja v nas sproži občutek čudenja, navdušenja ali pa nekakšnega višjega smisla v opaženem. Višjega smisla, kot pa bi mu ga pripisali glede na druge podobne pojave.

Prav posebno mesto v zvezi s pojmom sinhronosti zavzema pojav 11:11. Najpogosteje je opažen na digitalnih urah, podobno pa ga lahko opazimo tudi vsepovsod drugje. Na računu v trgovini (11,11 eur), pri merjenju blaga (11,11 metrov) točenju goriva na bencinski črpalki (11,11 litrov) ipd.

Mnogi zastanejo vsakič, ko na uri, števcu ali drugem digitalnem pokazatelju opazijo omenjeno zaporedje. Mnogi ga nekaj časa opažajo prav vsak dan.

Kaj pomeni?

Daleč najpogosteje pripisani pomen temu pojavu je, da gre zgolj za naključje. Npr. na uri se zgodi dvakrat na dan. V šali pravimo, da se to zgodi dvakrat zato, da ga lahko še vedno vidimo, če smo ga prvič spregledali.

Na področju zavedanja oz. naše zavesti pa je običajno razumevanje pojava, da moramo biti posebej pozorni na naše misli in dogajanje v trenutku, ko smo pojav opazili.
Pravimo, da nas želijo angelčki (višji jaz, univerzum, karkoli-že-pač v ne-fizičnem svetu) opomniti na tesnejši stik z (njimi) nami. Opozarjajo nas, da bodimo bolj pozorni na vir, iz katerega se ta svet rojeva. Torej nase, na svoje misli in dogajanje okoli nas.

Katera glasba je na radiu, kaj trenutno beremo, o čem točno premišljujemo, kakšno vozilo se je pravkar peljalo mimo našega okna itd. Vsakič ko opazimo to število, se tako počutimo bolj povezani z univerzumom oz. našim duhovnim bistvom.

Za tiste, ki zgolj duhovnih interpretacij fenomena ne sprejemate ravno najbolje, je na voljo tudi veliko bolj znanstvena. Možgani delujejo kot računalnik. Delovanje računalnika temelji na binarnih kodah (kodah, ki jih sestavljata števili 1 in 0). Skladno s tem pogledom je 11:11 binarna koda, katero preko vibracijskega spektra, ki ga prepoznavamo z očmi (podobno podatke prenaša čitalec črtne kode v trgovini), prenašamo v možgane in tako aktiviramo ti. speči del človeške DNK.

Ta del DNK je v medicinski literaturi znan tudi kot “odvečni” del, kot smeti. Zakaj bi narava z vso svojo modrostjo in doslednim spoštovanjem univerzalnih zakonitosti pri življenju vzdrževala smeti, ni jasno. Tako ta razlaga kar naenkrat dobi mnogo več teže.

Še posebej, če jo povežemo z možnostjo obstoja in uporabe fenomena 11:11 kot digitalne časovne kode. Torej, koda 11:11 aktivira preostanek DNK, da pride do povezovanja in delovanja tudi ostalih vezic v DNK. Da nimamo povezanih (aktivnih) le 2-eh, kot jih danes prepoznava medicina. S tem neposredno aktiviramo podzavestni del oz. aktiviramo možganske povezave, ki vodijo do spominjanja (beri:  aktiviranja) naših sposobnosti, ki jih potrebujemo v tem svetu za svoj in skupni razvoj. V praksi se to običajno izrazi kot povečana pozornost na posameznem področju, kot “aha-efekt” pri povezovanju obstoječih znanj ipd. Tako “kar naenkrat” postanemo veliko bolj učinkoviti in lahko tvorno veliko več prispevamo k našemu skupnemu razvoju.

Naj za konec omenim še znamenito Fibonaccijevo število oz. zaporedje. To število je jedro svete geometrije in zlato pravilo našega Stvarstva. Prvi dve števili tega zaporedja sta: 1,1, … Iz tega sledi, da to število predstavlja konec fizičnemu svetu, kot ga poznamo v trenutku, ko število opazimo.

Verjetno ste ta prispevek prebrali zato, ker ste tudi sami že izkusili 11:11 pojav.

Če pojava do tega trenutka še niste izkusili, obstaja velika verjetnost, da ga boste v kratkem.  ;)

Žitni krogi 11:11

EdvardKadic.com

 • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 25.02.2013 ob 11:09 pod Aktualno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Sinhronost 11:11”
 1. Eva - 25.02.2013 ob 23:21

  Eden od pogostejših pojavov, ja. (hec, ta prispevek sem opazila ob 23:23 (= 11:11 AM):)

  Kot je zanimiv tudi tale matematični palindrom:

  111,111,111 x 111,111,111

  = 12,345,678,987,654,321

 2. Eva - 25.02.2013 ob 23:25

  ups, zatipk: ob 23:11

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !