Edvard Kadič

Filozof brez dlake na jeziku.

Zakaj nas večinoma vodijo bleferji?

12.07.2019

Samozavest zelo redko odraža stopnjo kompetentnosti, njuno prekrivanje je celo tako majhno, da je to kar strašljivo. Ugotavljanje, ali samozavest nekega politika ali vodilnega managerja ustreza tudi njegovim kompetencam, je vse prej kot enostavno. Ko vam nekdo reče, da je dober v nečem, lahko le ugibate, ali je korektno in nepristransko ocenil svoje sposobnosti, in seveda, ali vam res govori resnico ali ne.

Nekaj dni nazaj je moj zapis na twitterju dvignil ogromno prahu – tako na socialnih omrežjih kot v medijih.

Šlo je za trenutek nekakšnega ogorčenja ob poslušanju idej politikov, ki se ali se ne zavedajo situacije, ali pa se javno ne smejo izrekati o tem, ker to ni skladno z njihovo politično idejo, zmožnostmi, navodili šefov ipd. Seveda pa obstaja tudi možnost, da pojma nimajo, kaj počnejo.

Glede na moje področje delovanja sem posebej pozoren na izjave tistih, ki dosegajo izjemne uspehe. Prav presunljivo je, kolikokrat je po njihovem razlog za doseganje vrhunskih uspehov samozavest: samozavestno govorjenje, samozavestno nastopanje, samozavestno obnašanje ipd. Niste še nikoli slišali kakšnega politika, podjetnika ali vrhunskega športnika, ki je v kamero zatrjeval, da je razlog njegovih uspehov samozavest in prepričanost v zmago?

Pa je temu res tako?

Cel članek … TUKAJ

  • Share/Bookmark
 

Avtor Edvard Kadič, zapisano 12.07.2019 ob 09:56 pod Aktualno, Ready to fly ?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Zakaj nas večinoma vodijo bleferji?”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !